Skrubbe – min MasterChef 2021 auditionret

Det var denne ret, der gav mig 4 ja’er fra dommerne og dermed billetten til Masterchef 2021. Skrubben er den grimme ælling i fladfiskefamilien. Den bliver ikke rigtig regnet for noget. Derfor valgte jeg netop den fisk til min auditionret, fordi jeg godt kunne tænke mig at den også er repræsenteret på menu-kortet. Her er den i min version med blomkålspuré, frittéret porre, hasselnødder og persilleolie.

Ingredienser:

  • 1/2 stort dansk økologisk blomkål
  • Smør
  • Fløde (38%)
  • 2 dl hasselnødder (ristet på panden og skaller rullet delvist af i et rent viskestykke
  • 20 centimers porre (den hvide del), som skæres i lange tynde strimler (på langs) og friteres i varm olie til de er gyldne/sprøde
  • 1/2 bundt kruspersille
  • 2-3 dl smagsneutral olie
  • 4 tykke friske skrubbefilétter som steges i smør på panden (2-4 minutter)
  • Citrontimianblade

Tilberedning: Blomkål skyldes og hakkes groft og kommes i en gryde med fløde. Kog op og skru ned så den simrer i ca. 15-20 minutter. Sigt fløden fra, men gem den til at spæde puréen op med, hvis den bliver for fast. Blend blomkålen helt glat og smag til med smør, fløde, salt og en smule peper.

Persilleolien tilberedes ved at blende olien i 5 minutter i en god, kraftig blender eller i en stavblender i længere tid. Det er først når olien bliver varm, at smagstoffer trækkes ud af persillen. Smag olien til med salt og peper og lidt citronsaft og filtrér den gennem et klæde, så du kun har den ultragrønne og fine olie tilbage. Olien kan gemmes i en lukket flaske i flere uger i køleskabet, hvis du ikke anvender det hele til retten.

Anretning: som på billedet med citrontimianblade drysset ud over.