Ramsløgscrocettas med torsk og ramsløgsdip

Forår er for mig ramsløg i Risskov i Århus, selvom jeg har boet i København/Hillerød siden 2003. I store dele af skoven er hele bunden dækket med løgene, som har en vanvittig lækker smag i retning af hvidløg. Opskriften her er med torsk (kunne også være en anden type hvid fisk fra en undervandsjagt) og så dip og fritteret kartoffelmos med ramsløg og chorizo.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 kg kartofler til mos
  • Et par store håndfulde ramsløg
  • 1 økologisk æg
  • 2 dl olie
  • Saltet smør
  • 1/2 chrorizopølse
  • Bredbladet persille
  • 1/2 liter neutral olie til friturestegning
  • 400 gram torsk eller efter appetit
  • Pankorasp
  • 1 pisket æg til at vende kartoffelkuglerne i

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartofler og hak i tern og kog ud i vand og mos dem med lidt smør.
  • Hak halvdelen af ramsløg og en halv chrorizopølse og rør op i mosen. Mosen skal være godt fast, så du kan lave kugler af den og frittere. Smag mosen til med salt og peper og ekstra ramsløg.
  • 1 økologisk æg og 2 dl stavblendes til en mayo. Smag til med eddike, salt, peper og masser af finthakket ramsløg
  • Vend kartoffelkugler i æg og pankorasp fritér i ca. 160 grader varm olie til de er gyldne og sprøde. Fritér maks et par stykker af gangen, så olien ikke bliver for kold.
  • Fritér ogse fire bladsamlinger pbredbladet persille i gryden.
  • Steg torskestykker på pande i olie og efter et par minutter tilsættes smør.
  • Anret som på billedet

Frys dine resterende ramsløg og brug dem i fars eller dip!