Torsk på pizza – kan man det?

Ja, det kan man! Og det smager f….. godt! Dejen er super crisp og fyldet er velafbalanceret. Kan spise den igen og igen, og jeg tror ikke fisketypen spiller den store rolle, bare den er hvid og mild.

Ingredienser (4 pizzaer som på billedet):

  • 10 gram gær
  • 3 dl koldt vand
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 450 g god mel velegnet til pizza
  • 300 gr frisk torsk eller anden hvid fisk
  • dild
  • kapers
  • frisk mozarella
  • 4 kartofler

Fremgangsmåde:

Dagen før: Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige ingredienser og rør i røremaskine i minimum 5 minutter – gerne længere. Lad dejen hæve i en olieret skål i 2 timer på køkkenbordet. Stil den i køleskabe og lad den hæve natten over. Tag den ud 30 minutter før, du skal bruge dejen, så den hæver færdig og tempereres.

Fyldet er simpelt og LESS IS MORE! Skær tynde skiver kartofler (på mandolin) og udvand dem i lunkent vand et par gange. Skær torsk i mundrette stykker. Brug dild af god, tyk kvalitet. Jeg friterede mine kapers i varm olie på en pande for at undgå den ferske smag. Vend torsk, dild og kapers i god olivenolie. Skær mozarella i tynde skiver.

Læg kartoffelskiver og mozarella på pizzaen og krydr med salt og peper. Bag i ovnen på en varm pizzasten i 4-6 minutter på 275 grader. Når kartofler tager farve og dej bliver brun i kanten lægges torsk, dild og kapers på og pizzaen bages færig i 4-5 minutter. MUMS!

Jeg kommer til at lave denne pizza igen og igen over sommeren med masser af friskfanget fisk fra min undervandsjagt.