Pighvar – fladfiskenes konge!

Det er virkelig en smuk fisk. Og så smager den vanvittig godt! Lad os bare udnævne den til fladfiskenes konge. Jeg får måske skæld ud for denne ret, men eftersom jeg ofte har pighvar med hjem fra undervandsjagt i sæsonen kan det godt ske, at den ender som hovedingrediensen i min version af et “hverdagsstjerneskud”.

Nogle vil mene, det er skammeligt, at panere og smørstege pighvarens filetter, men så har de ikke smagt resultatet. Her er det en pighvar på lidt under de 2 kilo, som jeg har filetteret, paneret og serveret som en fortolkning af et stjerneskud.

Ingredienser (4 personer)

  • Pighvarfilet (4 stk uden skindet på oversiden)
  • Groft, smagfuldt rugbrød med smør
  • Agurk, cherrytomater, hvide asparges
  • Rejer i lage
  • Remoulade – gerne en hjemmerørt!
  • æg og rasp til panering
  • Til pynt: masser af dild og karse

Vend pighvarfiletterne i piskede æg og derefter i rasp og steg dem på panden. Anretning efter temperament og fantasi !