Torsk, rødbeder og pesto

Her er en simpel opskrift på torsk, rødbeder og en pesto. Smagene er vildt gode sammen og det samme er teksturerne. Farverne taler for sig selv.

Ingredienser (4 pers):

  • Rødbeder (3 store)
  • 4 stykker torsk af ca. 100gram eller efter appetit
  • Pesto af bredbladet persille, neutral olie, mandler, citronskal, Prima Donna-ost, hvidløg og salt/peper

Fremgangsmåde:

  • Skræl rødbederne og kør dem på mandolinjernet i tynde skiver (på langs af rødbeden). Bag dem i ovnen med rigeligt olie, salt og peper til spidserne bliver lidt brændte og teksturen passende blød, men med bid. Det tager ca. 20-30 minutter i en ovn på 200 grader.
  • Steg torsken uden skind, men på skindsiden i olie på en varm pande. Put smør på og vend fisken efter få minutter og steg til den er glasklar i midten.
  • Pestoen kører du med en stavblender eller minihakker med et par store håndfulde persille, 1-2 dl neutral olie, 5-10 mandler, citronskal/saft, Prima Donna-ost, hvidløg og salt/peper. Prøv dig frem med mængderne, da en god pesto skal ramme dine præferencer og kan let kamme over med en ingrediens.
  • Anret som på billedet

Velbekomme!