Varmrøget havørred

Sådan her ender de fleste af mine havørreder. I webergrillen. Varmrøget.

Metoden er simpel: Havørreden fileteres. De sidste ben fjernes, og den får din bedste krydderiblanding (citronkrydderi eksempelvis) eller friske urter fra haven (cirontimian, estragon osv.) drysset ud over sig.

Drys også en passende mængde salt ud over alt efter hvilken krydderblanding, du evt har brugt. Filleterne lægges midt i grillen uden direkte varme nedenunder (indirekte varme). I sekundet inden du lægger dine filetter på, drysser du en god håndfuld røgesmuld på kullene i begge sider. Læg med det samme låg på grillen og åben spjæld i låg og under grill. En havørred på 2 kilo skal ikke have meget mere end 10 minutter. Når de hvide æggevidestoffer begynder a trække ud af kødet har den allerede fået lidt for meget.

Er det en gasgrill, du har, anvender du blot en aluminiumsbakke til dit røgesmuld.

Server som forret som på billedet med brød, en lækker dilddip og måske friske ærteskud omkring fisken