Koldrøget havørred! Den eneste værdige tilberedning af kongefisken

Jeg fanger mange havørreder. Havørreden og laksen er ikke ens, når det kommer til kødets struktur, fedme og smag. Jeg synes, havørreden er fremragende koldrøget, da smagen er lækker og den sparsomme fedtmamorering

Ingredienser (4 pers):

Ingredienser:

  • Koldrøget havørred (Eller koldrøget laks, hvis du ikke selv har fanget)
  • Frissé-salat
  • Rugbrødskiver af lækkert mørk rugbrød (skær dem i ca 1 cm tykkelse og pensl dem med olivenolie og bag dem til de bliver sprøde i ovne ved ca. 130 grader)
  • Olivenolie
  • 1 granatæble
  • 4 porcherede æg
  • Ristede pinjekerner
  • Pesto, som består af en stor håndfuld persille, blendet med neutral olie, revet Primadonna ost og smagt til med salt og lidt peper.

Anretning: Skiver af den røgede havørred (ca. 2 cm) med den bitre (gule) del af frissé-salat og det porceherede æg på toppen. Til slut pesto, ristede pinjekerner og granatæble på toppen. Rugsbrødstave som tilbehør som på billederne.