Sommer-havørred i ovn med citron, dild og kapers

Har du fanget havørred – eller købt en side laks hos fiskemanden er her en simpel tilberedning.

Soignér fisken – vær specielt opmærksom på de ben, der sidder langs siden på halvdelen op mod hovedet. Fjern dem med en god fiskepincet.

Ingredienser:

  • Havørredfilét
  • Kapers
  • Økologisk citron
  • Dild
  • Salt – og gerne en citrus-krydderiblanding

Tilberedning: Læg filéten på bageplade/bagepapir og fordel kapers, dild og citron ud over fisken og et par små klatter smør. Krydr med salt og peper. Ind i ovnen på 200 grader og bag den i 15 minutter. Når de hvide mælkesyrestoffer trænger op gennem kødet har den allerede fået for meget. En havørred går hurtigt fra perfekt tilberedt til tør, da den næsten ikke har noget fedtmarmorering. Sørg derfor den kun for præcis hvad den skal have :o).

Anretning og tilbehør: Server den hel på et fad med nye kartofler og en dip eller sauce (blanquette eller hollandaise)