Rødspætte med asparges, kapers og parmaskinke

Jeg fanger mange skrubber og rødspætter fra juni måned til okstober. Men hvis du ikke gør, kan du få dem i et hvert supermarked – eller endnu bedre – hos fiskehandleren. Her er endnu en skrubbe/rødspætte-forret, som er super simpel, og som du kan tune med en blanquette-sauce, hvis du har overskud. Det er en sommeret! – og smagen afhænger af fiskens og aspargesens kvalitet.

Ingredienser (4 pers):

  • 4 fuldfede skrubber eller rødspætter (pighvar, slethvar eller for den sags skyld torsk er også perfekt) stegt nænsomt i smør på panden eller porcheret. Den skal være saftig og ikke overtilberedt (2 minutter på hver side ved ca. halv varme)
  • 6-8 skiver parmaskinke ristet i ovnen på bagepapir, så de er sprøde
  • Kapers stegt i brunet smør
  • Dild som pynt

Anretning: Anrettes som på billedet. Pas på med ekstra salt, da saltet smør, kaper og parmaskinken har rigelt salt til retten. Drys evt. med lidt citronskal eller mere brunet smør – måske en blanquette-sauce med masser af syre?